Sladké

Makovec s broskvemi

200 g sušených datlí 200 g mletého máku 50 g zlatého lněného semínka 300 ml mléka 100 g celozrnné špaldové mouky 15 g BIO kypřicího prášku do pečiva 2 vejce šťáva z 1 citrónu 2 broskve   Nejprve si namočíme přes noc datle do vody tak, aby byly akorát ponořené. Hodinu před tím, než se […]

Continue Reading

Hlavní chody

Cuketové špagety s pestem ze sušených rajčat

Na pesto: hrst kešu velká hrst italského salátu (popř. baby špenátu, polníčku) 1 stroužek česneku 80 g sušených rajčat v oleji trochu parmezánu nebo sýru Gran Moravia (cca 10 g) lžíce olivového oleje trochu soli   Na špagety: 1 střední cuketa menší hrst italského salátu (popř. baby špenátu, polníčku) pokrájené olivy podle chuti – lze […]

Continue Reading

Snídaně

Ovesno-pohankové lívance

Na lívance: 100 g pohanky (lámanka, kroupa) 100 g ovesných vloček 5 g BIO kypřicího prášku do pečiva 1 banán 1 vejce 100 g jemných ovesných vloček 400 ml mléka Na tvaroh: 150 g bílého jogurtu 250 g tvarohu ve vaničce 20 g datlového sirupu Vločky a pohanku umeleme na mouku. Přidáme kypřicí prášek, banán, […]

Continue Reading

Hlavní chody

Zelenina s brambory na kari

2 mrkve půl větší barevné papriky zelená část pórku 1 cibule 3 uvařené brambory plátek másla lžička kari sůl Mrkev na kostičky, cibuli na větší kousky vhodíme do pánve, kde se nám rozpustilo máslo. Opékáme dokud cibule nezačne zlátnout, pak vhodíme na kostky papriku, opět chvíli necháme v pánvi, přidáme kari a na kolečka pórek. […]

Continue Reading

Hlavní chody

Omeleta s rajčaty, olivami a gorgonzolou

Tahle vynikající omeleta Vás skvěle zasytí i jako oběd. Stačí přidat zeleninový salát a topinku ze žitného chleba a máte plnohodnotný hlavní chod.   3 vejce 3 lžíce smetany hrst cherry rajčat 1 lžíce pokrájených oliv hrst nastrouhané gorgonzoly hrst ostružin sůl Vejce osolíme a pořádně rozšleháme se smetanou. Směs vlijeme na nepřilnavou pánev a […]

Continue Reading