Hrstková polévka

27.10.2017 0 Comments

Půl pytlíku luštěninové směsi Hrstka 1 plná hrst půleného zeleného hrachu 2 velké mrkve 1 menší petržel Kousek celeru 6 listů kapusty 1 cibule 3 stroužky česneku 1 menší pórek 1 bobkový list sůl 2 lžíce hrašky majoránka   Luštěniny si namočíme na cca 6 hodin do vody. Poté je slijeme, propláchneme a vhodíme do …

Obrácený koláč

18.10.2017 2 Comments

140 g pomletých vloček 1 zralý banán 3 vajíčka 120 g bílého jogurtu 2 plné lžíce goji 4 menší jablka nebo hrušky 1 lžíce másla 1 lžíce medu Skořice podle chuti   Nejprve si namočíme goji na chvíli do vody. Vajíčka, jogurt a banán rozmixujeme, přidáme vločky a měkkou goji a dobře promícháme. Jablka oloupeme, …

Pohankové sušenky

11.10.2017 0 Comments

100 g pohanky kroupy 50 g ořechů 200 g sušených datlí Pohanku umeleme, přidáme ořechy a mixujeme dokud nejsou též na mouku nebo už nezačínají tvořit máslo. Nakonec přidáme datle a mixujeme dokud nevznikne lepivá směs. Tu následně vyválíme a vykrajujeme tvary dle libosti. Sušíme v sušičce na 40 stupňů 6 – 7 hodin.

„Smažák“ bez smažení

5.10.2017 0 Comments

Silnější plátek eidamu na obalení Vajíčko Kukuřičná hladká mouka Polenta   Sýr obalíme v klasickém postupu mouka-vajíčko-polenta. Pokud se nám zdá, že je to málo, postup ještě jednou zopakujeme. Takto připravený sýr dáme péct do trouby na horkovzduch na 210 stupňů cca 15 minut, dokud není uprostřed měkký a polenta na povrchu tvrdší.