Krůtí koule s rajčatovou omáčkou

28.2.2018 0 Comments

Na masové koule: 500 g mletého krůtího masa 1 cibule 2 stroužky česneku 1/4 pórku 1 lžička cervene papriky Půl lžičky mletého kmínu Sůl Trocha oleje   Na omáčku: 1 konzerva krájených rajčat 1 menší červená cibule Oregáno a sůl podle chuti   Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme orestovat, když začne mírně hnědnout, přidáme pokrájený …

Jablečný koláč

22.2.2018 0 Comments

Na těsto: 200 g hladké špaldové mouky 200 g celozrnné špaldové mouky 125 g másla 125 g bílého jogurtu 10 g BIO kypřícího prášku do pečiva 4 lžíce cukru Muscovado Cca 3 lžíce mléka   Na náplň: 1 kg najemno nastrouhaných jablek 2 BIO vanilkové pudinky 5 lžic javorového sirupu (podle toho, jak máme sladká …

Špaldové buchty

17.2.2018 0 Comments

300 g hladké špaldové mouky 200 g celozrnné špaldové mouky 20 g droždí cca 250 ml vlažného mléka 50 g cukru Muscovado 60 g másla špetka soli 1 žloutek trocha citrónové kůry lžíce rumu s rozpuštěným máslem na potření oblíbené náplně   Mouky prosejeme, uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí, přidáme lžičku cukru a …

Jogurtový ananaso-mangový nápoj s borůvkami

13.2.2018 0 Comments

Úžasný start dne po přidání oblíbených snídaňových dobrot nebo skvělá svačina plná vitamínů a antioxidantů. Na 2 – 3 porce: Půl dobře vyzrálého ananasu 1 mango 1 hrnek borůvek 500 g bílého jogurtu Vše mixujeme, dokud nemáme hladký jogurtový nápoj.

Rýže s tempehem a zeleninou z jednoho hrnce

7.2.2018 0 Comments

Miluju recepty z jednoho hrnce, jsou rychlé a úspěch je vždy zaručen.   půl žluté a půl červené papriky 2 menší mrkve 1 červená cibule malý hrníček oblíbené rýže balení uzeného tempehu 1 konzerva cherry (nebo krájených) rajčat velká hrst pokrájených zelených fazolek směs koření: Špetka zázvoru, po lžičce kari, sladké mleté papriky, soli a …

Čokoládový koktejl s kokosovou šlehačkou

4.2.2018 0 Comments

Na dvě porce: půl avokáda 1 celý banán 1 plná lžíce arašídového másla 1 lžička kakaa cca 2 dcl mléka (rostlinné nebo kravské) 1 plechovka kokosového mléka uchovávaného alespoň 1 den v lednici   Nejprve si vyšleháme kokosovou šlehačku. Z lednice vyndáme dobře vychlazené kokosové mléko, sebereme ztuhlou bílou část a tu šleháme dokud nezdvojnásobí …