Snídaně

Ovesno-pohankové lívance

21.8.2017

Na lívance:

  • 100 g pohanky (lámanka, kroupa)
  • 100 g ovesných vloček
  • 5 g BIO kypřicího prášku do pečiva
  • 1 banán
  • 1 vejce
  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 400 ml mléka

Na tvaroh:

  • 150 g bílého jogurtu
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 20 g datlového sirupu

Vločky a pohanku umeleme na mouku. Přidáme kypřicí prášek, banán, mléko a vejce a umixujeme. Nakonec vmícháme jemné ovesné vločky a necháme chvíli odstát, aby vločky nasály tekutinu do sebe a těsto zhoustlo. Pak na pánvi tvarujeme lívance a opékáme z obou stran.

Hotové lívance polijeme tvarohem vyšlehaným s jogurtem a datlovým sirupem a ozdobíme ovocem.

Only registered users can comment.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *