Koblihy z trouby

12.9.2017 0 Comments

Na těsto:

  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 100 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 žloutek
  • 100 g bílého jogurtu
  • 30 g rýžového sirupu
  • 30 g droždí
  • 100 ml mléka
  • špetka soli

 

Podle potřeby:

  • oblíbená marmeláda
  • plátek másla
  • špaldová mouka na vál
  • syrovátka na posypání

 

Všechny suroviny na těsto smícháme a cca deset minut zpracováváme v robotu (nebo ručně). Vznikne nám jemné, mírně lepivé těsto, které necháme 40 minut kynout.

Když těsto nakyne, rozdělíme ho na dvě části. Vyválíme na pomoučeném vále a skleničkou vykrajujeme kolečka.

 

Každé kolečko naplníme do středu marmeládou a druhým kolečkem pořádně přikryjeme. Prsty okraje dobře zamáčkneme k sobě.

Koblihy necháme ještě dalších 20 dokynout a vložíme péct do trouby rozpálené na 180 stupňů. Pečeme, dokud nezačnou zlátnout. Mně to trvalo asi 14 minut.

Po vyndání z trouby je lehce potřeme rozpuštěným máslem. Pro efekt cukru na vrchu koblihy používám syrovátku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *