Kokosový koláč s ovocem

22.9.2017 0 Comments

Na korpus:

  • 120 g kokosu
  • 50 g ovesných vloček
  • 300 g arašídů
  • 280 g sušených datlí
  • 2 lžíce (45 g) kokosového oleje
  • 1 – 1,5 dcl vody

Na kokosovou vrstvu:

  • 200 g smetany ke šlehání
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 2 menší vajíčka
  • 2 lžíce rýžového sirupu

Na ozdobu:

  • Ovoce podle chuti (jahody, rybíz, ostružiny…)

 

Vločky umeleme na mouku, kokos také pomeleme v mixéru, dokud se nezačne přichytávat stěn. Vločky i kokos si dáme stranou a rozemeleme arašídy, pak přidáme datle (pokud nemáte tak výkonný mixér, můžete si je předem namočit do vody a pak je umixovat. V tom případě jenom na konci dávat pozor s přidáváním vody.) a vytvoříme kompaktní hmotu. Vhodíme ostatní suroviny a 1/4 těsta dáme stranou. Zbylé 3/4 vtlačíme do koláčové nebo dortové formy.

Vše na kokosovou vrstvu smícháme a vlijeme na těsto ve formě. Směs není úplně tuhá, ale pečením krásně ztuhne. Ozdobíme ovocem podle své chuti (já použila jahody z mrazáku).

 

Na závěr posypeme zbylým těstem místo drobenky a dáme péct do trouby na 170 stupňů cca 40 minut.

Koláč nakrájíme až po vychladnutí.

 

  • Pokud máte sladké ovoce, tak lze rýžový sirup vynechat.
  • Místo arašídů lze použít jakékoliv jiné ořechy, doporučuji vyzkoušet kombinaci mandlí nebo lískových oříšků.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *