Sladké

Obrácený koláč

18.10.2017
  • 140 g pomletých vloček
  • 1 zralý banán
  • 3 vajíčka
  • 120 g bílého jogurtu
  • 2 plné lžíce goji
  • 4 menší jablka nebo hrušky
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce medu
  • Skořice podle chuti

 

Nejprve si namočíme goji na chvíli do vody.

Vajíčka, jogurt a banán rozmixujeme, přidáme vločky a měkkou goji a dobře promícháme.

Jablka oloupeme, zbavíme středu a nakrájíme na měsíčky. Lžíci másla a lžíci medu rozpustíme a necháme zkaramelizovat (dokud směs nezačne houstnout a hnědnout), přidáme skořici a pak vsypeme pokrájená jablka. Promícháme tak, aby se všechny obalily ve směsi. Ještě teplá jablíčka rovnoměrně naskládáme do koláčové formy (kterou jsem si vyložila pečicím papírem), zalijeme těstem a rozetřeme. Pečeme na 190 stupňů cca 30 minut.

Koláč necháme vychladnout, na formu dáme talíř a otočením vyklopíme.

Only registered users can comment.

  1. Vrhla jsem se na pripravu tohoto kolace, protoze na me nezbyl na ochutnavku na pikniku. Tak jsem se rozhodla, protoze vsechny Zuzky recepty jsou mnamky, ze si ho udelam doma. Byla jsem tak natesena, ze si ho udelam a zblajznu, ze jsem uplne zapomnela, ze nemam goji, dala jsem tedy susene fiky a vysledek i pres drobnou upravu byl vyborny. Doporucuji tuhle mnamku!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *