Polévky

Hrstková polévka

27.10.2017
  • Půl pytlíku luštěninové směsi Hrstka
  • 1 plná hrst půleného zeleného hrachu
  • 2 velké mrkve
  • 1 menší petržel
  • Kousek celeru
  • 6 listů kapusty
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 menší pórek
  • 1 bobkový list
  • sůl
  • 2 lžíce hrašky
  • majoránka

 

Luštěniny si namočíme na cca 6 hodin do vody. Poté je slijeme, propláchneme a vhodíme do hrnce. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, celer, 2 listy kapusty, 1 stroužek česneku, cibuli a bobkový list. Zalijeme studenou vodou a dáme vařit, dokud luštěniny nezměknou (v tlakovém hrnci 25 minut).

Než se nám polévka uvaří, nakrájíme zbylé kapustové listy a pórek.

Když jsou luštěniny měkké, vyjmeme zeleninu a bobkový list. Mrkve a petržel (kdo chce i celer), nakrájíme na kostičky.

Polévku osolíme, vhodíme nakrájenou kapustu a pórek, zahustíme hraškou, povaříme, přidáme již připravenou mrkev, petržel (a celer), prolisované dva stroužky česneku a majoránku. Necháme přejít varem a můžeme podávat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *