Sladké

Jablkovo-hruškový závin

3.11.2017

Na těsto:

  • 100 g hladké špaldové mouky
  • 200 g celozrnné mouky
  • 2 vejce
  • 3 lžíce vlažné vody
  • 2 lžíce octa
  • 60 g bílého jogurtu
  • Špetka soli

Na náplň:

  • 3 jablka
  • 2 hrušky
  • Rozinky
  • Mandlové lupínky
  • Jablečná vláknina
  • Skořice

Podle potřeby:

  • Mouka na vál
  • 1 vajíčko

 

Všechny suroviny na těsto zpracujeme a necháme chvilku odpočinout. Mezitím si olpoupeme a na větší kousky nakrájíme jablka a hrušky.

Těsto si rozdělíme na dvě poloviny. Na vál nasypeme podle potřeby mouku a jednu polovinu vyválíme na tenký plát, který přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.

Těsto je krásně pružné a netrhá se.

Na plechu ho posypeme jablečnou vlákninou, polovinou jablk a hrušek, podle chuti přihodíme rozinky a plátky mandlí a na závěr zasypeme skořicí. Závin zatočíme, dáme spojem dolů a kraje pořádně zamáčkneme. Nakonec potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na 180 stupňů cca 20 minut, dokud nezačne zlátnout.

Postup opakujeme i s druhou polovinou.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *