Sladké

Makovec z jablek

8.11.2017
  • 100 g máku
  • 4 lžíce strouhaných nebo plátkových mandlí
  • 4 menší nebo 3 věští jablka
  • 150 g bílého jogurtu
  • 3 vejce
  • 5 g BIO kypřicího prášku do pečiva( = 1 plná lžička)
  • 10 g chia semínek
  • Podle chuti rozinky

Nejprve si jablka zbavená jádřinců umixujeme na pyré, já je mixuji i se slupkou. Přidáme vejce, jogurt, mák a prášek do pečiva bez fosfátů a opět promixujeme, aby se nám vše spojilo. Nakonec vmícháme rozinky a chia. Rídší těsto vlijeme do formy a dáme péct na 180 stupňů, dokud není makovec úplně propečený, cca 50 minut.

 

  • Nakrájíme až po vychladnutì.
  • I když už je makovec studený, zůstává křehký a vláčný.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *