- 1 kg brambor
- 2 větší mrkve
- Asi 1 cm silný kousek celeru
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 7 sušených rajčat
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 konzerva krájených rajčat
- 0,5 kg mletého krůtího masa
- 1 lžíce oregána
- Sůl, pepř
- Parmezán na posypání
Oloupané brambory nakrájíme na silnější kolečka a 8 minut povaříme v osolené vodě.
Na pánev vhodíme cibuli na kostičky a mírně opečeme, přidáme na kostky mrkve a celer a opékáme cca 5 minut, dokud nezačne zelenina lehce měnit barvu. Přisypeme mleté maso a opékáme dokud se nevyvaří všechna šťáva a maso není sypké. Poté dáme lžíci protlaku a opět chvíli smažíme. Nakonec vlijeme plechovku rajčat a ještě tak půl plechovky vody a vaříme, dokud omáčka nezačne houstnout. Když se tak stane, dochutíme solí, pepřem, oregánem a prolisovaným česnekem a krátce povaříme.
Na dno pekáčku naskládáme polovinu brambor, zalijeme masovou směsí a rovnoměrně rozetřeme. Nakonec poklademe opět brambory a dáme péct na 200 stupňů na horkovzduch, dokud nezačnou zlátnout – cca 30 minut. Pekáč vyndáme, posypeme sýrem a dáme do trouby, dokud se sýr lehce nezapeče.