Hlavní chody

Zapečené brambory s mletým masem

15.11.2017
  • 1 kg brambor
  • 2 větší mrkve
  • Asi 1 cm silný kousek celeru
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 7 sušených rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 konzerva krájených rajčat
  • 0,5 kg mletého krůtího masa
  • 1 lžíce oregána
  • Sůl, pepř
  • Parmezán na posypání

 

Oloupané brambory nakrájíme na silnější kolečka a 8 minut povaříme v osolené vodě.

Na pánev vhodíme cibuli na kostičky a mírně opečeme, přidáme na kostky mrkve a celer a opékáme cca 5 minut, dokud nezačne zelenina lehce měnit barvu. Přisypeme mleté maso a opékáme dokud se nevyvaří všechna šťáva a maso není sypké. Poté dáme lžíci protlaku a opět chvíli smažíme. Nakonec vlijeme plechovku rajčat a ještě tak půl plechovky vody a vaříme, dokud omáčka nezačne houstnout. Když se tak stane, dochutíme solí, pepřem, oregánem a prolisovaným česnekem a krátce povaříme.

Na dno pekáčku naskládáme polovinu brambor, zalijeme masovou směsí a rovnoměrně rozetřeme. Nakonec poklademe opět brambory a dáme péct na 200 stupňů na horkovzduch, dokud nezačnou zlátnout – cca 30 minut. Pekáč vyndáme, posypeme sýrem a dáme do trouby, dokud se sýr lehce nezapeče.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *