Perníčky, které jsou hned měkké

6.12.2017 0 Comments

  • 250 g celozrnné špaldové mouky
  • 150 g bílé špaldové mouky
  • 100 g cukru Muscovado
  • 3 plné lžíce medu
  • 60 g másla
  • 2 celá vejce
  • 1 lžička BIO kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička perníkového koření
  • Žloutek na potření a trocha mouky na vál

 

Máslo necháme změknout a přidáme ostatní suroviny. Vypracujeme těsto, které necháme v lednici zabalené do fólie odpočinout, nejlépe do druhého dne.

Na lehce pomoučeném vále vyválíme placku, ze které vykrajujeme perníčky. Ty nakonec potřeme žloutkem a dáme péct na 160 stupňů 9 minut.

Perníčky jsou hned připraveny k jídlu a nemusíme čekat, až nám změknou.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *