Špaldový mřížkový koláč bez cukru

12.4.2018 0 Comments

  • 65 g másla
  • 150 g bílého jogurtu
  • 150 g mrkve
  • 120 g hladké špaldové mouky celozrnné
  • 130 g hladké špaldové mouky bílé
  • 15 g BIO kypřicího prášku do pečiva
  • 30 datlí
  • Voda

 

Jogurt a mrkev umixujeme na kaši, skvěle to jde v mixéru na smoothie. Máslo natrouháme, přidáme mrkvovou směs a mouky smíchané s práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme odpočinout do lednice.
Datle, které jsme si minimálně hodinu předem namočili tak, aby byly akorát ponořené, rozmixujeme i s 2/3 vody, ve které se koupaly.
2/3 odpočinutého těsta namačkáme do koláčové formy, potřeme datlovou pastou a ozdobíme provázky ze zbytku těsta.
Pečeme na 180 stupňů cca 35 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *