Kakaová roláda s krémem z mascarpone

30.4.2018 0 Comments

Na těsto:

  • 5 vajec
  • 60 g přírodního cukru Muscovado
  • 80 g hladké celozrnné špaldové mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžička kypřicího prášku bez fosfátů

 

Na krém:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 mascarpone

 

Bílky si ušleháme do tuhého sněhu. Pak přidáme žloutky s cukrem a šleháme, dokud nemáme lesklou pěnu. Nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.

Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme.

Pečeme na 180 stupňů 12 minut.

Po vyndání z trouby roládu ihned srolujeme, chvilinku počkáme a zase rozbalíme a dáme vychladnout.

 

Mezitím si vyšleháme smetanu. Do tuhé šlehačky zašleháme mascarpone.

2/3 krému naplníme roládu a opatrně zavineme. Zbylý krém natřeme na povrchu a bocích.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *