Recepty | Sladké

Švestkový koláč

19.7.2018

Tenhle kynutý koláč nás doma naprosto uchvátil.

Na 1 velký plech budeme potřebovat:

 

  • 100 g čirokové mouky
  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 50 g cukru Muscovado
  • 50 g sádla
  • 5 g sušeného droždí
  • 200 ml ovesného mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • Mísa vypeckovaných švestek

 

Na drobenku:

  • 2 lžíce tekutého medu
  • 4 lžíce jemných ovesných vloček
  • 2 lžíce slunečnicových semínek

 

Obě mouky promícháme a uděláme doprostřed důlek. Vsypeme do něj droždí, trochu cukru a pár lžic vlažného ovesného mléka.. Zamícháme, lehce posypeme moukou a necháme vzejít kvásek. Vedle kvásku dáme ostatní suroviny, mimo mléka, které přiléváme postupně, a vypracujeme těsto.

 

Hotové těsto dáme na hodinu kynout na teplé místo.

Po té ho rozprostřeme na plech, poklademe vypeckovanými švestkami slupkou dolů a necháme ještě asi 10 minut kynout. Mezitím si rozpálíme troubu na 190 stupňů a v míse smícháme vše na drobenku, kterou posypeme připravený koláč. Pečeme cca 35 minut.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *