Na těsto:
- 200 g hladké špaldové mouky
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 5 g soli
- 5 g sušeného droždí
- Panák olivového oleje
- Cca 150 ml vody
Na dokončení:
- Olivový olej
- Bylinky (oregáno, tymián, rozmarýn)
- 2 stroužky česneku
- Hrubozrnná sůl
- Cherry rajčátka
- Olivy
V míse promícháme suché suroviny a přidáme olej a vodu. Vypracujeme nelepivé těsto, které necháme přikryté kynout na teplém místě půl hodiny.
Po té ho rozprostřeme do pekáčku ve výšce asi 1 cm, uděláme do něj prsty důlky a opět necháme kynout, tentokrát hodinu.
Než nám těsto nakyne smícháme olivový olej (cca zase panák) s utřeným česnekem a bylinkami.
Po vykynutí opět uděláme důlky, potřeme celou placku olejovou směsí, osolíme hrubozrnnou solí a poklademe rajčaty a olivami.
Rozehřejeme troubu na 200 stupňů a dáme péct na 25 – 30 minut.
Necháme vychladnout a pak krájíme.