Pečivo | Recepty

Focaccia

31.8.2018

Na těsto:

  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 100 g celozrnné špaldové mouky
  • 5 g soli
  • 5 g sušeného droždí
  • Panák olivového oleje
  • Cca 150 ml vody

 

Na dokončení:

  • Olivový olej
  • Bylinky (oregáno, tymián, rozmarýn)
  • 2 stroužky česneku
  • Hrubozrnná sůl
  • Cherry rajčátka
  • Olivy

 

V míse promícháme suché suroviny a přidáme olej a vodu. Vypracujeme nelepivé těsto, které necháme přikryté kynout na teplém místě půl hodiny.

Po té ho rozprostřeme do pekáčku ve výšce asi 1 cm, uděláme do něj prsty důlky a opět necháme kynout, tentokrát hodinu.

Než nám těsto nakyne smícháme olivový olej (cca zase panák) s utřeným česnekem a bylinkami.

Po vykynutí opět uděláme důlky, potřeme celou placku olejovou směsí, osolíme hrubozrnnou solí a poklademe rajčaty a olivami.

Rozehřejeme troubu na 200 stupňů a dáme péct na 25 – 30 minut.

Necháme vychladnout a pak krájíme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *