Recepty | Sladké

Celozrnné cukroví s pohankou

11.12.2018
  • 140 g másla
  • 210 g hladké celozrnné mouky
  • 15 g kakaa
  • 50 g cukru Muscovado
  • 1 vejce
  • 2 špetky skořice
  • 50 g pohankové krupice
  • 5 g jablečné vlákniny

 

Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a přidáme ostatní suroviny (vejce by mělo mít stejnou teplotu jako máslo). Vypracujeme těsto, které necháme zabalené ve fólii odpočinout v lednici.

Z těsta vykrajujeme oblíbené tvary a pečeme na 170 stupňů cca 12 minut (podle své trouby:-)).

Po vychladnutí buď pouze máčíme v čokoládě nebo plníme oblíbeným krémem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *