Recepty | Sladké

Jahodový dortík

11.6.2019

Měla jsem v mrazáku ještě zbytek jahod z loňska a potřebovala uvolnit místo čerstvým. Ale kdo má jahody čerstvé, tak mražené v receptu nahraďte jahodami čerstvými.

 

  • 400 g mražených jahod
  • 300 ml vody
  • 250 g čerstvých jahod (plus pár na ozdobu)
  • 5 g agaru v prášku
  • 80 g másla
  • 50 g hladké špaldové mouky
  • 50 g celozrnné špaldové mouky
  • 90 g datlové pasty (nebo rozmixovaných datlí)
  • špetka soli
  • 250 g mascarpone

 

Nejprve si připravíme korpus: Změklé máslo, mouky, datlovou pastu a špetku soli zapracujeme na těsto, které rovnoměrně rozetřeme do  malé dortové formy a dáme péct na 180 stupňů na cca 14 minut.

Na vychladlý korpus rozetřeme mascarpone.

Zmrzlé jahody zalijeme 300 ml vody, zahřemeje, rozmixujeme a přidáme agar. Přivedeme k varu a stáhneme z plamene. Do vychladlé směsi přidáme jahody čerstvé, které jsme si rozmačkali vidličkou. Jahodovou směs nalijeme na korpus s mascarpone a necháme nejlépe přes noc ztuhnout v ledničce.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *